0
Vaša korpa
Korpa je prazna.

Opšti uslovi

Pažnja: molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja pre upotrebe PRAKTIK internet sajta. Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi).
Ekser doo Sombor zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst. Predlažemo da s vremena na vreme posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.

 

Sadržaji objavljeni na internet sajtu PRAKTIK vlasništvo su Ekser doo Sombor i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima.
Nije dozvoljeno menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ukoliko želite da koristite sadržaje objavljene na ovom internet sajtu u druge svrhe od ovde navedenih potrebno je da nas kontaktirate radi dobijanja dozvole.

 

Kada koristite naš internet sajt nije dozvoljeno da:

 • Ometate ili onemogućavate bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dostupnog sadržaja
 • Objavljujete ili prenosite na internet sajt svaki materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim možete inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima.
 • Dajete netačne informacije koje se tiču ličnih podataka u vašem profilu
 • Koristite tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljate da istupate u ime trećeg lica, firme ili organizacije
 • Bavite se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem
 • Modifikujete, ometate, presrećete ili hakujete internet sajt u cilju njegovog onesposobljavanja
 • Koristite specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta

 

Ako prekršite bilo koji od ovih Uslova mi Vas možemo sprečiti da koristite ovaj internet sajt na stalnom ili privremenom nivou. Mi možemo preduzeti i druge mere, uključujući ali ne ograničavajući se na to da Vas prijavimo nadležnim državnim organima, pošaljemo upozorenje ili podnesemo tužbu.

 

 • Osnovni podaci o firmi

Naziv: Ekser doo Sombor

Adresa: Belog goluba 10,Sombor,Srbija

Delatnost i šifra delatnosti: Trgovina na veliko električnim aparatima za domaćinstvo, 4643

Matični broj: 08270759

Poreski broj: 100017545

Web adresa: praktik.rs

Kontakt telefoni: 025/422-563

Kontakt email: ekserso@gmail.com

 • Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

 • Kontakt podaci – korisnički servis

Ukoliko Vam je potrebna pomoć kako biste naručili određeni proizvod, imate pitanje u vezi narudžbine ili želite reklamaciju/otkaz narudžbine, webshop praktik.rs stoji Vam na raspolaganju. Radno vreme korisničke podrške je:

Ponedeljak – Petak: od 08h do 20h
Subota: od 08h do 14h
Nedelja neradni dan

Kontakt telefon za pitanja, reklamacije ili otkaz porudžbine:

+381 66/47-48-49
+381 66/91-91-991
+381 25/422-553

Kontakt email: dalsalati@gmail.com

Viber, WhatsApp:

066/47-48-49      od 00h do 24h
066/91-91-991    od 00h do 24h

 • Dostava robe i eventualna ograničenja
 •  

  Isporuka na teritoriji Srbije

  • Isporuka robe na teritoriji Srbije realizuje se preko kurirske službe
  • Za porudžbine čija je vrednost preko 10000 rsd isporuka je besplatna
  • Za porudžbine čija je vrednost ispod 10000 rsd troškove isporuke snosi kupac i oni iznose 290 rsd za pošiljke težine do 5 kg i 490 rsd za pošiljke težine od 5kg do 10 kg
  • Svi naručeni artikli za koje se vrši isporuka isporučuju se u do vrata naručioca usluge
  • U zavisnosti od raspoložive količine određenog artikla i mogućnosti njegovog nabavljanja, a u skladu sa našom poslovnom politikom, očekivani rok isporuke proizvoda iz naše ponude je do 7 radnih dana.
  • Isporuke robe se ne vrše nedeljom
  • Kupac je dužan da prilikom isporuke a pre potpisivanja primopredajnog dokumenta pregleda uređaj i da sva eventualno uočena oštećenja robe unese u zapisnik koji mu je vozač dostavio i da se odmah obrati službi reklamacija PRAKTIK na broj telefona 066/47-48-49

   

  Isporuka robe na teritoriji Sombora

  • Za sve porudžbine na teritoriji Sombora, PRAKTIK vrši besplatnu isporuku za porudžbine čija je minimalna vrednost 10000 rsd.
  • Za sve porudžbine čija je vrednost ispod 10000 rsd, isporuka se vrši putem kurirske službe; troškove isporuke snosi kupac i oni iznose 290 rsd za pošiljke težine do 5 kg i 390 rsd za pošiljke težine od 5 kg do 10 kg
  • Svi naručeni artikli za koje se vrši isporuka isporučuju se u stambeni prostor naručioca usluge
  • U zavisnosti od raspoložive količine određenog artikla i mogućnosti njegovog nabavljanja, a u skladu sa našom poslovnom politikom, očekivani rok isporuke proizvoda iz naše ponude je do 7 radnih dana.
  • Isporuke robe se ne vrše nedeljom
  • Kupac je dužan da prilikom isporuke a pre potpisivanja primopredajnog dokumenta pregleda uređaj i da sva eventualno uočena oštećenja robe unese u zapisnik koji mu je vozač dostavio i da se odmah obrati službi reklamacija PRAKTIK na broj telefona 066/47-48-49

   

  Ograničenja isporuke robe

  • Isporuka robe vrši se isključivo na teritoriji Republike Srbije bez KiM.Isporuka van teritorije Srbije nije moguća.
  • Isporuka gabaritnih artikala i ako tezina paketa iznosi više od 50 kg obavezno pozvati call centar na 066/47-48-49 radi dogovora oko isporuke.
 • Politika reklamacija

Žalbe, reklamacije i primedbe potrošači mogu izjaviti:

1. Slanjem na elektronsku adresu: info@dals.rs

2. Na broj telefona +381 66 47 48 49 u periodu od 08h do 20h svakog radnog dana

3. Putem redovne pošte na adresu: Ekser d.o.o., 25101 Sombor, Belog goluba 10, Srbija

Prodavac je u obavezi da u roku od jednog radnog dana potvrdi da je reklamacija primljena.U roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, prodavac će pisanim ili elektronskim putem obavestiti potrošača o odluci u vezi reklamacije (prihvaćena ili odbijena primedba potrošača), odnosno o načinu rešavanju reklamacije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (povraćaj novca ili zamena  artikla).

Prodavac je u obavezi da reklamaciju reši u roku od 15 dana od dana prijema reklamacije.

Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći radi rešavanja sporne situacije, a sve u cilju otklanjanja predmetnih nedostataka.

Obrazac za reklamaciju: OVDE

 • Zaštita privatnosti korisnika

U ime praktik.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni praktik.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 • Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 • Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, praktik.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 • Izjava o PDV-u

Preuzmite OVDE.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.