0
Vaša korpa
Korpa je prazna.

MOLERSKI ALATI KOJI ČINE KREČENJE JEDNOSTAVNIM

09.08.2022.

Kada je u pitanju molerski alat, treba imati na umu da cena gotovo uvek određuje šta će se za tu vrednost dobiti. Korišćenjem jeftinih molerskih alata se teško mogu postići dobri rezultati i ta razlika je u ovom poslu vrlo izražena. Kvalitetan molerski alat, adekvatna priprema i pažljiv pristup nemaju alternativu prilikom izvođenja radova.

Profesionalni molerski alat može učiniti farbanje zidova mnogo lakšim i bržim, pa čak i za one koji žele sami da osveže svoj životni prostor. U nastavku teksta ćemo ići korak po korak, a posebnu pažnju ćemo posvetiti odgovarajućim molerskim alatima!

Kako izabrati boju zidova?

Ukoliko razmišljate o krečenju sobe, verovatno već imate boju na umu. Međutim, ukoliko niste sigurni, savet je da nikako ne određujete boju zidova samo na osnovu toga koliko vam se koja boja sviđa. Boju zidova treba odrediti tek nakon što se odaberu ostale stavke u sobi, kao što su nameštaj, zavese i tepisi. Drugim rečima, možda imate na umu boju za zidove, ali da li će se ona na kraju uklapati sa ostalim detaljima u prostoriji?

Izaberite pravi molerski alat za jednostavno farbanje zidova

Oni koji imaju više iskustva u molerskim poslovima, znaju koliko vredi ulagati u prave alate. Uz kvalitetan molerski alat, posao postaje lakši i uspešniji, a štedi se i vreme! Alati koji su potrebni za obavljanje molerski radova su:

Stolica/merdevine – u zavisnosti od visine prostorije, ali i vaše visine, za krečenje sobe će vam biti potreban neki predmet, koji će vam omogućiti da lakše dohvatite plafon.

Produžna ručka – ovo je još jedan alat koji će vam olakšati život. Sa produžnom ručkom se vrlo jednostavno može prilagoditi dužina valjka, a to će značajno fizički olakšati farbanje većih površina.

Valjak za farbanje i drška za valjak – tipičan primer za ono što smo spomenuli na samom početku, ovde dobijate ono što platite. Isplati se kupiti kvalitetan molerski alat koji neće ostavljati neželjene tragove na ofarbanom zidu i trajaće dugo.

Posuda za farbanje – prilikom izbora posude, vrlo je važno obratiti pažnju na to da se odabere dovoljno velika posuda za valjak kojim će se raditi.

Četka za uglove – mekana četka za farbanje ivica zidova omogućiće vam da ofarbate površine koji nisu dostupne korišćenjem valjka.

Zaštitna folija za krečenje – sačuvaće pod i nameštaj od neizbežnog kapanja farbe sa valjka ili četke.

Traka za krečenje – ili krep traka se koristi za lepljenje ivica. Uz pomoć trake se lako mogu obeležiti prelazi boja ili ivice oko vrata, visećih elemenata i slično. Predviđena je da se nakon farbanja zidova lako skine, te je vrlo jednostavna za upotrebu i obavlja odličan posao.

Špahtle i šmirgle za zidove – ovaj molerski alat je potreban prilikom popravljanja oštećenja ili ravnanja zidnih površina, odnosno za gletovanje. Za ovaj posao je ipak potrebno određeno iskustvo i više veštine.

Priprema za farbanje zidova

Priprema je zapravo prilično jednostavna. Nakon što se pripremi sav molerski alat, potrebno je ukloniti slike, zavese i ostale detalje sa zidova. Potrebno je pomeriti sav nameštaj na sredinu sobe, a zatim prekriti folijom nameštaj i pod. Na kraju, treba izlepiti krep traku po ivicama.

Prvo farbajte velike površine

Nakon pripreme sobe, prvo treba obojiti sve veće površine. Nanesite valjkom boju po zidovima i plafonu. Ovo je najzabavniji deo! Nakon toga sledi farbanje četkom oko ivica – ovaj posao zahteva malo više preciznosti i pažnje.
 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.